Home

In Vieux-Genappe, langs een weg rond het bekende slagveld van Waterloo, ligt de artisanale hoevebakkerij van het gehucht Roy.

Deze Brabantse hoeve werd gerestaureerd met originele materialen. Het is hier dat Louis Quinaux, meester-bakker, zijn droom waarmaakte: de oude fabricage van zuurdesembrood in eer herstellen.

Sindsdien zetten al twee generaties de liefde en traditie van lekker, op houtvuur gebakken brood verder zoals doorgegeven door de stichter.

De hoeve biedt naast het bakhuis een verkoopruimte van op houtvuur gebakken brood en een verbruikzaal waar onder andere ontbijt, omeletten, quiche en belegde broodjes worden geserveerd.

De Hoeve

De eerste getuigen van het bestaan van de hoeve gaan terug tot de 17e eeuw maar de huidige gebouwen, bestaande uit een woongedeelte en een schuur, dateren van het einde van de 18e.

Hoewel ze geen strategische rol heeft gespeeld in de slag van 17 en 18 juni 1815, was ze toch getuige van deze verschrikkelijke dagen.

In 1990 koopt Louis Quinaux de gebouwen in een opwelling van enthousiaste om ze om te vormen tot artisanale bakkerij.

Hij start met de renovatiewerken in 1994 en gebruikt daarbij een maximum aan materialen uit die tijd. Hij laat er een echte, op hout verwarmde oven bouwen plus een slijpsteenmolen. Purisme, zoals hij het graag noemde, is zijn motto zowel in de architecturale aanpak van de hoeve als in de fabricage van het brood.

Tegenwoordig is de hoeve een plaats waar de geschiedenis van de streek, haar cultuur, haar architectuur en haar streekproducten hoogtij vieren.

boulangerie de tradition

De Broden

Fermier

Breughel

Liefhebbers van op houtvuur gebakken brood zullen dit dik, rond zuurdesembrood met een dikke korst en compact kruim heel lekker vinden

Tarwe

Seigle

Rogge

Houdt u van de specifieke smaak van roggebrood? Dan is dit zuurdesembrood met een heel typisch, donker kruim zeker iets voor u

Rogge

8 Céréales

8 granen

Het recept van dit manueel gemaakt bruin brood is gebaseerd op een evenwichtige mengeling van 3 bloemsoorten en 5 granen

Tarwe - Rogge - Spelt

Bûche blanche

Wit blok

De zachte kneedtechniek en de lange fermentatie geven dit brood een luchtig kruim

Tarwe

Bûche grise

Bruin blok

Artisanaal brood gemaakt op basis van een mengeling volle en witte tarwebloem

Tarwe

Bûche épeautre

Speltbrood

Brood van 100% spelt dat gekenmerkt wordt door een laag glutengehalte

Spelt

Bûche blé noir

Volkoren blok

Dit brood met donker kruim heeft een uitgesproken moutsmaak.

Tarwe - Rogge - Spelt

Fougasse

Ovenkoek

Dit brood - met olijven of met tomaat - heeft accenten uit Zuid-Frankrijk en zal u fascineren door zijn zonnige smaak

Tarwe

Baguette à l'ancienne

Stokbrood op oude wijze

Dit brood met zijn geel, smeuïg en luchtig kruim heeft een lekkere tarwesmaak en is alom bekend

Tarwe

De Produkten

Contact

Vieux-Genappe

De hoeve

Chaussée de Bruxelles 70
1472 Vieux-Genappe
België

Tel : 02/ 387 15 15

Sint-Genesius-Rode

De winkel

Zoniënwoudlaan 326
1640 Sint-Genesius-Rode
België

Tel : 02/ 358 34 45

Ukkel

De winkel

Waterloosesteenweg 1090
1180 Ukkel
België

Tel : 02/ 375 64 00

3 adressen zijn geopend van dinsdag tot zondag van 7 tot 19u zelfs op feestdagen behalve op 25 december en 1 januari

«Dank u voor het gebruik van dit formulier voor uw bestellingen of verzoeken om informatie»

«Na ontvangst van uw bestelling, zullen wij contact met u op om de beschikbaarheid te bevestigen op de gewenste datum»



inkstudio.be